{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve u svemu – ima nade

F
31.12.2009. u 12:14
0
1
Sve u svemu – ima nade
0
Sve u svemu – ima nade
Londonski The Independent u četvrtak se osvrće na godinu i desetljeće za nama u veoma optimističnom tonu.
Protekla godina i proteklo desetljeće malo koga su ostavili u materijalnom blagostanju, piše Independent, ali kada otkuca ponoć i konačno nastupi 2010., nema razloga da ne pomislimo kako je najgore uveliko iza nas, i da će godina koja dolazi biti bolja od odlazeće.

Recesija je 2009. godini usporila i njezine posljedice su mnogo blaže nego što se prvobitno mislilo; tvrtke ulaze u novu dekadu s manjim troškovima i manjim brojem zaposlenih, a mnogi, zahvaljujući tome, primjećuje sarkastično Independent, imaju više slobodnog vremena koje mogu provesti sa svojim najbližima.

Pored toga, ratificiran je Lisabonski ugovor, završen je rat u Šri Lanki, klimatski samit u Kopenhagenu nije u potpunosti propao, tehnologija i komunikacije napreduju, Barack Obama je na čelu Sjedinjenih Država koje ponovno odišu optimizmom i postoji nada da će povratiti svoj međunarodni utjecaj; britanski angažman u Iraku je okončan, svinjska gripa nije ubila polovicu planete, a opozicija u Iranu je svakoga dana sve jača.

Sve u svemu - ima nade, zaključuje Independent.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: