Svijet
0

Sve češće seksualno zlostavljanje djece u Crnoj Gori

FENA
Crnogorska policija i ljekari bilježe sve više slučajeva seksulanog zlostavljanja, a pretpostavlja se da mnogi nikad neće biti otkriveni, upozoreno je u nedjelju iz Uprave policije.

Rukovodilac Filijale za suzbijanje maloljetničke delikvencije u podgoričkoj policiji Saša Rakočević rekao je "Vijestima" da je "samo u prvoj polovini ove godine prijavljeno seksulno zlostavljanje sedmero djece, dok ih je u čitavoj prošloj godini bilo deset".

Rakočević je upozorio da je najveći problem suzbijanja nasilja nad djecom to što se mnogi slučajevi prikrivaju tako da mnoga djeca koja su bile žrtve seksulanog zlostavljanja ili porodičnog nasilja ostaju nezaštićena, jer odrasli ne prijavljuju nasilnike.

On je rekao da je u aprilu uhapšen čovjek iz sela nedaleko od Podgorice koji je godinama seksualno zlostavljao svoje četvero djece - sina od devet godina i tri kćerke koje imaju između osam i 13 godina.

Za užas koji se dešavao u kući znala je njihova majka.

Drugi monstrum, uhapšen istog mjeseca, seksualno je zlostavljao dva dječaka od 9 i 13 godina. Nakon deportacije iz inozemstva, živio je nedaleko od Podgorice.