{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve agresivnija predizborna kampanja američkih republikanaca

F
11.10.2008. u 18:57
0
2
Sve agresivnija predizborna kampanja američkih republikanaca
0
Sve agresivnija predizborna kampanja američkih republikanaca
Foto: AP
Sve agresivnija predizborna kampanja američkih republikanaca, na čijim se mitinzima sad mogu čuti uzvici "Ubijte Obamu" i "terorist", i čiji govornici sad "zagrijavaju" masu naglašavajući srednje ime demokratskog predsjedničkog kandidata - Barack Hussein Obama, tema je osvrta Daily Telegrapha u subotu.
Times prenosi Obamino upozorenje da lični napadi na njega prave rascjep u naciji, osudivši politiku bijesa i podjele.

Isti list, kao i Independent, također prenosi da mladi američki Jevreji u subotu masovno putuju u Floridu kako bi ubijedili starije članove svojih porodica da glasaju za Obamu i tako možda odluče ishod predstojećih izbora.

Razlog za ovo je taj što starije generacije Jevreja u Floridi, koji su se nakon penzioniranja preselili na topli američki jug, predstavljaju potencijalno ključne birače u slučaju tijesnog rezultata.

Značajan broj jevrejskih birača ima tendenciju da se prikloni republikancima zbog njihove politike kad je riječ o američkoj i izraelskoj nacionalnoj sigurnosti, a među demokratima su prisutna i strahovanja da Obamina boja kože i nezaslužena reputacija arapskog simpatizera odbija mnoge jevrejske birače.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: