Svijet
0

Suze i cvijeće u zapaljenoj zgradi za 46 stradalih u požaru u Odessi

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Članovi porodica, rodbina i prijatelji, ali i građani ukrajinskog grada Odessa danas su ispred izgorjele zgrade sindikata odali počast za 46 stradalih u požaru koji se desio prije dva dana.

Okupljeni građani su ispred, ali i unutar zgrade, koju osigurava veliki broj policajaca, ostavili cvijeće kako bi se na taj način prisjetili i odali počast za 46 stradalih u požaru koji se desio nakon sukoba proruskih snaga i snaga sigurnosti Ukrajine. Članovi porodica stradalih su sa suzama u očima, ispred zgrade gdje se desila nesreća, ostavili i fotografije najmilijih.

U požaru koji se prije dva dana desio u priobalnom ukrajinskom gradu Odessi život je izgubilo 46 osoba dok je više od 200 osoba povrijeđeno.

Požar je izbio nakon sukoba proruskih separatističkih snaga i onih koji se zalažu za integritet Ukrajine. Požar je, prema navodima ukrajinskih vlasti, izazvan molotovljevim koktelima.

Među povrijeđenim osobama nalazilo se i 20 pripadnika sigurnosnih snaga Ukrajine. Odmah nakon požara privedeno je 160 osoba, a u pomenutim događajima život je izgubio i poslanik Vyaceslav Markin.

Zbog ovog događaja u Ukrajini su proglašena dva dana žalosti.