{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra počinje konferencija palamentaraca zemalja članica EU

F
26.3.2006. u 11:18
0
0
Sutra počinje konferencija palamentaraca zemalja članica EU
0
Sutra počinje konferencija palamentaraca zemalja članica EU
Osnovne teme prvog dana Konferencije predsjedavajućih vanjskopolitičkih komisija parlamenata zemalja članica Evropske unije i zemalja kandidata za članstvo u EU te zemalja Zapadnog Balkana koji se održava u Beču, 27. i 28. marta 2006. godine bit će daljnje jačanje evropske perpektive država Zapadnog Balkana, specijalno pitanje Kosova te austrijsko predsjedavanje EU.
U nastavku zasjedanja učesnici konferencije posvetit će se zadacima nacionalnih parlamenata kao i parlamenta zemalja članica EU u evropskoj politici susjedstva kao i aktualnostima u oblasti djelovanja Komisije za pripremu sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba.

Uime Parlamentarne skupštine BiH, konferenciji će prisustvovati zamjenik predsjedavajućeg i predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Martin Raguž i predsjedavajući Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku Doma naroda Hasan Čengić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma susret će se s predsjednikom Vanjskopolitičkog odbora Parlamenta Austrije Peterom Schiederom, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: