{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra počinje konferencija palamentaraca zemalja članica EU

F
26.3.2006. u 11:18
0
0
Sutra počinje konferencija palamentaraca zemalja članica EU
0
Sutra počinje konferencija palamentaraca zemalja članica EU
Osnovne teme prvog dana Konferencije predsjedavajućih vanjskopolitičkih komisija parlamenata zemalja članica Evropske unije i zemalja kandidata za članstvo u EU te zemalja Zapadnog Balkana koji se održava u Beču, 27. i 28. marta 2006. godine bit će daljnje jačanje evropske perpektive država Zapadnog Balkana, specijalno pitanje Kosova te austrijsko predsjedavanje EU.
U nastavku zasjedanja učesnici konferencije posvetit će se zadacima nacionalnih parlamenata kao i parlamenta zemalja članica EU u evropskoj politici susjedstva kao i aktualnostima u oblasti djelovanja Komisije za pripremu sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba.

Uime Parlamentarne skupštine BiH, konferenciji će prisustvovati zamjenik predsjedavajućeg i predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Martin Raguž i predsjedavajući Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku Doma naroda Hasan Čengić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma susret će se s predsjednikom Vanjskopolitičkog odbora Parlamenta Austrije Peterom Schiederom, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: