{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susretom s Rupelom Ban Ki Moon završio dvodnevnu posjetu Sloveniji

F
27.1.2008. u 10:49
0
0
Susretom s Rupelom Ban Ki Moon završio dvodnevnu posjetu Sloveniji
0
Susretom s Rupelom Ban Ki Moon završio dvodnevnu posjetu Sloveniji
Foto: Reuters
Glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon završio je u subotu dvodnevnu posjetu Sloveniji susretom s ministrom vanjskih poslova Dimitrijem Rupelom na Bledu, a prije toga u Ljubljani odvojeno je razgovarao s predsjednikom Danilom Tuerkom i s bivšim predsjednikom Milanom Kučanom.
Tuerk je nakon susreta s glavnim tajnikom svjetske organizacije rekao da nisu razgovarali o Kosovu nego o problematici klimatskih promjena, ali je napomenuo kako se nada da će biti uspješna istraga ministarstva vanjskih poslova o tome kako su se u medijima pojavili detalji iz bilješke o razgovorima američkih i slovenskih diplomata prema kojima bi Slovenija trebala biti prva država koja će priznati Kosovo.

Tuerk je sugerirao da je objavom tih bilješki u jednom slovenskom dnevnom listu upravo u subotu na dan dolaska Ban Ki Moona počinjena šteta jer je ispalo da Slovenija, s mjesta predsjedavajuće europskom integracijom, o Kosovu ne izražava "autohtona" stajališta.

Ban Ki Moon je u subotu nakon susreta s premijerom Janšom rekao da je zabrinut zbog podijeljenosti u Vijeću sigurnosti UN-a u pogledu pitanja Kosova, te da će se i dalje konzultirati s Europskom unijom. Glavni tajnik svjetske organizacije nije se opredijelio o tome predstavlja li postojeća rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a pravnu osnovu koja bi opravdala slanje misije Europske unije, dok se Janša u ime slovenskog predsjedništva EU-om izjasnio za proaktivnu politiku i upućivanje misije EU-a na Kosovo na osnovi rezolucije koja je omogućila da u njoj djeluje sadašnja misija međunarodne zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: