Svijet
0

Supruga želi da se avanturista Steve Fosset proglasi mrtvim

FENA
Steve Fosset
Steve Fosset
Peggy Fossett, supruga avanturiste Stevea Fossetta, obratila se sudu u Chicagu od kojega traži da njenog supruga proglasi mrtvim, prenosi Earth Times. Peggy Fossett na ovaj se potez odlučila kako bi mogla otpočeti raspodjela imovine njenog supruga koja se procjenjuje na više desetaka miliona dolara.

Steve Fossett ostavio je oporuku s popisom svoje imovine i načinom na koji ista treba biti razdijeljena, a njegova supruga želi da sud odobri provedbu oporuke.

Fossett je nestao početkom septembra nakon što je s privatnog letjelišta u pustinji Nevade poletio manjim sportskim avionom. Nakon što se cijeli dan nije vratio na letjelište s kojeg je poletio njegov prijatelj je prijavio nestanak za kojim se intenzivno tragalo trideset dana.

"Kao što svako može zamisliti, ovo je težak dan za našu porodicu. Nastavit ćemo žaliti i nositi se s gubitkom, ali nakon gotovo tri mjeseca osjećamo da moramo prihvatiti činjenicu kako Steve nije preživio", stoji u pisanoj izjavi Fossettovih koji od suda traže pravnu odluku kojom će biti dozvoljena raspodjela njegove imovine.

63-godišnji Fosset, koji se obogatio na finansijskim tržištima, posljednjih desetljeća je svu svoju energiju uložio na razbijanje svjetskih rekorda.

Osim što je kao prva osoba u avionu-jednosjedu obletio svijet, godine 2002. je postao prva osoba koja je svijet obletila u balonu.

Ukupno je postavio 166 rekorda u raznim disciplinama, od kojih su 76 još nepremašena.