Blagi simptomi
36

Supruga kanadskog premijera zaražena koronavirusom

D. Be.
Justin i Sophie Trudeau (Foto: EPA-EFE)
Justin i Sophie Trudeau (Foto: EPA-EFE)
Supruga kanadskog premijera Justina Trudeaua Sophie pozitivna je nakon testiranja na koronavirus. Premijer Kanade će se, kako je objavio, izolirati i raditi od kuće.

Prema prvim informacijama, ona ima blage simptome, no premijer Trudeau je najavio kako će se izolirati na dvije sedmice.

Sophie Gregorie-Trudeau u srijedu je osjetila simptome nakon angažmana u Velikoj Britaniji.

CNN piše da prema savjetu kanadskih ljekara premijer Trudeau neće biti testiran s obzirom na to da nema nikakvih simptoma. On će nastaviti svoje dužnosti i planira se obratiti Kanađanima u petak.

"Iz istog razloga ljekari kažu da nema rizika za one koji su u posljednje vrijeme bili s njim u kontaktu", saopćeno je iz njegove kancelarije.

Treba istaći da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić vratio u BiH nakon višednevne posjete Kanadi, gdje se sastao s predstavnicima bh. dijaspore i nekoliko kanadskih zvaničnika, među kojima i s premijerom Justinom Trudeauom.

"Ukoliko bude potrebe, uradit ćemo potrebne pretrage i postupati po preporukama koje su izdate od nadležnih institucija. U samoizolaciji sam dok ne uradimo testove", rekao je Komšić jučer.