|

FOTO
/
Superžena se obraća parlamentu, čuva dijete i provjerava mobitel

Superžena se obraća parlamentu, čuva dijete i provjerava mobitel
1
S
Sarajevo-x.com
17.2.2012. u 08:55
88
komentara
1

dijeljenja
Licia Ronzulli, zastupnica u Evropskom parlamentu, pokazala je svojim kolegama, ali i cijelom svijetu, da današnje majke mogu i znaju obavljati više poslova u jednom trenutku. Moderne žene su posvećene i poslu i djeci, a pored toga pronađu vremena i samo za sebe.
 Licia Ronzulli s kćerkom Victorijom (Foto: AFP) Licia Ronzulli s kćerkom Victorijom (Foto: AFP)

U Evropskom parlamentu je dozvoljeno dovoditi dijete na posao, a niko to ne radi češće od talijanske zastupnice Licije Ronzulli koja svoju 18-mjesečnu kćerku dovodi sa sobom još otkako je imala nekoliko mjeseci. Ronzulli svojim kolegama neprestano pokazuje da je zaista moderna majka i superžena. Aktivno učestvuje u raspravama, obraća se Parlamentu, brine o kćerki i istovremeno provjerava mobitel.

Foto: AFP Foto: AFP

Malena Victoria nikada ne pravi buku na sjednicama parlamenta već se igra, a na posljednjoj sjednici u Strasbourgu je "aktivno" učestvovala u raspravi podižući ručicu i glasajući kada to čini i njena majka.

Foto: AFP Foto: AFP

Ronzulli je pravi primjer modernog majčinstva i žene koja je u stanju obavljati više poslova u isto vrijeme. Na sjednicama izgleda potpuno sabrano i uključeno, iako neprestano mora paziti na kćerku koja joj sjedi u krilu.

Inače, djevojčicin otac se također bavi politikom te je posve izgledno da će i malena nastaviti stopama svojih roditelja.
Prijavi grešku


Komentari (88)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...