{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sunday Telegraph: "Iskompleksirani" Kim Jong-il

F
15.10.2006. u 18:01
0
0
Sunday Telegraph: "Iskompleksirani" Kim Jong-il
0
Sunday Telegraph: "Iskompleksirani" Kim Jong-il
Čovjek koji predstavlja najnoviju prijetnju po svjetski poredak - sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-il nije mentalno bolestan, ali pati od niza ličnih nesigurnosti, smatra dr. Jerold Post, jedan od najistaknutijih političkih psihologa, koji više od 20 godina analizira svjetske lidere za američku CIA-u.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Britanski Sunday Telegraph prenosi zaključke dr. Posta da se Kimova glavna nesigurnost tiče njegove visine, odnosno, izrazito niskog rasta, pa stoga nosi cipele sa specijalnim uzdignutim đonom i frizuru koja ga čini višim.

Istovremeno, Kim je, po nalazima dr. Posta, bolesno narcisoidan, s paranoičnim tendencijama i "odbrambenom samoagresijom".

Iako živi veoma povučeno, Kim Jong-il istovremeno ima potrebu da privlači pažnju te, poučen primjerom Irana, smatra kako je najbolji način za pridobijanje svjetskog publiciteta - mahanje atomskim oružjem.

Recept koji je dr. Post prepisao za ovakav tip ličnosti neće se dopasti Bijeloj kući, piše Sunday Telegraph - jedini način da se na njega utiče je direktan razgovor, jer bi na taj način dobio pažnju i poštovanje koje tako opsesivno traži.

Također je potrebno umiriti njegove paranoične tendencije pružanjem uvjeravanja da mu od Sjedinjenih Država ne prijeti opasnost.

Sjevernokorejski predsjednik je također filmski fanatik, prenosi list, u čijoj se videoteci nalazi, kako se priča, 15.000 filmova. Kimovo viđenje svijeta i vlastite uloge u njemu vjerovatno je u velikoj mjeri oblikovano i time, smatra dr. Post.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: