{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sudski spor trajao 21 godinu: Indijske princeze naslijedile milijarde

29.7.2013. u 19:10
0
11
Sudski spor trajao 21 godinu: Indijske princeze naslijedile milijarde
0
Sudski spor trajao 21 godinu: Indijske princeze naslijedile milijarde
Foto: AFP
Sud u Indiji okončao je 21-godišnju pravnu bitku presudivši da kćerke preminulog maharadže mogu naslijediti 200 milijardi rupija (više od 2,5 milijarde eura) u nekretninama. Odluka je donesena nakon što je dokazano krivotvorenje njegovog testamenta.
Sudija u gradu Chandigarhu presudio je prošlog četvrtka u korist princeza, kćerki maharadže od Faridkota. Utvrđeno je da je testament kojim je ovaj vladar svu svoju imovinu ostavio fondu kojim upravljaju njegove sluge i pravnici lažan. U njemu nasljednicima imovine nisu proglašeni ni supruga, a ni kćerke.

Testamentom su obuhvaćene utvrda, palača, automobili i druge maharadžine nekretnine u glavnom gradu, prenosi agencija Press Trust of India. Advokat jedne od dviju maharadžinih kćerki, Vikas Jain, u nedjelju je proglasio pobjedu u ovom slučaju, rekavši da je testament proglašen fiktivnim i praznim.

Harinder Singh Brar bio je vladar savezne države Faridkot u bogatoj sjeverozapadnoj državi Punjab prije nego što se Indija osamostalila od britanske vlasti 1947. godine.

Njegovo bogatstvo, među kojim je i novac, nakit, pa čak i aerodrom u Faridkotu, podijelit će između sebe njegove dvije kćerke Amrit i Deepinder Kaur.

Fondacija koja je u toku trajanja spora upravljala porodičnim bogatstvom proglašena je ilegalnom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: