Svijet
0

Suđenje Riberyju i Benzemi se nastavlja 2014. godine

SRNA
Karim Benzema i Franck Ribery (Foto: AFP)
Karim Benzema i Franck Ribery (Foto: AFP)
Suđenje francuskim fudbalskim zvijezdama Francku Riberyju i Karimu Benzemi, optuženim da su platili za seksualne odnose sa maloljetnom prostitutkom, odgođeno je za početak 2014. godine iz proceduralnih razloga.

Suđenje je odgođeno odmah nakon što je danas počelo.

Riberyjev advokat je tokom današnjeg procesa od suda u Parizu predložio da od Ustavnog suda bude zatraženo tumačenje klauzule u krivičnom zakonu kojim se zabranjuje angažovanje maloljetne prostitutke.

On je tvrdio da je ta klauzula suviše neodređena da bi bila upotrijebljena protiv njegovog klijenta.

Sud je utvrdio da je ta primjedba dovoljna da se proces odgodi do 20. januara 2014. godine.

Ribery, krilo Bayern Minhena, i Benzema, napadač Real Madrida, mogli bi biti osuđeni na po tri godine zatvora i maksimalnu novčanu kaznu od po 45.000 eura ako budu proglašeni krivim.

Obojica odbacuju optužbe, a mlada Zahia Dehar u svjedočenju je rekla da igrači nisu znali da je ona maloljetna kada su imali seks 2008. i 2009. godine.

Prema francuskom zakonu, starosna granica za dobrovoljne seksualne odnose je 15 godina, ali je plaćanje za odnose sa osobama mlađim od 18 godina nezakonito.

Deharova, koja sada ima 21 godinu, iskoristila je ovu aferu za pokretanje svoje modne linije donjeg veša i postala je miljenica njemačkog kreatora Karla Lagarfelda.