Svijet
0

Sudarili se kiparski i izraelski brod

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon sudara kiparskoga i izraleskog broda koji se u noći sa četvrtka na petak dogodio u vodama nedaleko od obale Izraela, teretni izraelski brod je odmah potonuo a za dvojicom mornara se još traga, potvrdili su zvaničnici u Tel Avivu.

Izraelske zrakoplovne snage, mornarica i policija još uvijek tragaju za dvojicom mornara iz Slovačke, nestalim poslije sudara, dok je 11 mornara Slovaka i Ukrajinaca spašeno s teretnog broda.

Oni su skočili u more i spasili su ih helikopteri ubrzo nakon sudara. Niko od gotovo 700 putnika i članova posade na kiparskom brodu nije povrijeđen.

"Potraga se nastavlja jer još postoji šansa da se pronađu nestali mornari," izjavio je šef obalne straže u Haifi Felix Koen za Radio Izrael, prenose agencije.

Manji teretni brod je prepolovljen u sudaru, javili su izraelski mediji.

Vjeruje se da je do nesreće došlo zbog neispravnosti navigacijskih instrumenata na teretnom brodu. Kao druga mogućnost navodi se da je putnički brod izgubio pravac.

Sudar se dogodio u trenutku kada je veći brod Salamis Glory isplovljavao iz luke Haifa. Nekoliko minuta kasnije udario je u teretni brod udaljen oko 2,5 kilometara od obale koji je brzo potonuo.