ICTY
0

Sudac Christoph Flügge dao svečanu izjavu

FENA
Sudac Christoph Flügge iz Njemačke u četvrtak je dao svečanu izjavu kao stalni sudac Međunarodnoga krivičnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) u Haagu.

Sudac Flügge, čije imenovanje stupa na snagu 18. novembra 2008., zamijenit će suca Wolfganga Schomburga koji se povukao iz ICTY-a, navodi se u saopćenju iz ovoga suda.

Ovo imenovanje je izvršio glavni tajnik UN-a u skladu s članom 13 bis, paragraf 2 Statuta ICTY-a, u kojem stoji: "U slučaju upražnjenog mjesta u sudskim vijećima među stalnim sucima koji su izabrani ili naimenovani u skladu s ovim članom, nakon konsultacija s predsjedavajućim Vijeća sigurnosti i Glavne skupštine, glavni tajnik na upražnjeno mjesto do kraja mandata imenuje osobu koja ispunjava kvalifikacije navedene u članu 13 Statuta."

Biografiju suca Flüggea, kao i biografije svih ostalih stalnih i sudija ad litem možete pronaći na internet stranici Međunarodnog suda na: http://www.un.org/icty/bhs/icty/biografije/suci/flugge.htm

Haški tribunal ima 16 stalnih sudaca koje je izabrala Glavna skupština Ujedinjenih nacija, kao i sudaca ad litem koji su postavljeni da postupaju u konkretnim predmetima.