|

Straw izazvao kritike muslimana izjavama o zaru

Straw izazvao kritike muslimana izjavama o zaru
0
F
FENA
6.10.2006. u 13:49
0
komentara
0

dijeljenja
Straw izazvao kritike muslimana izjavama o zaru
Visoki britanski političar koji je izjavio kako muslimanke koje nose zarove čine odnose u javnosti "složenijim" u petak je izazvao kritike islamskih grupa.
Bivši ministar vanjskih poslova Jack Straw, sada predsjednik Donjeg doma parlamenta, izjavio je kako je zar "vidljivi izraz odvajanja i razlikovanja" i da se osjeća mnogo lagodnije kada se suočava s ljudima čija lica nisu pokrivena.

Pišući u lokalnim novinama, Straw je naveo kako je zabrinut da bi "nošenje zara učinilo složenijim dobre, pozitivne odnose između dvije zajednice", javio je Reuters.

"Muslimanskoj zajednici nisu potrebne lekcije o oblačenju od Jacka Strawa", izjavio je Nazreen Hawaz, zvaničnik radikalne organizacije Hizb ut-Tahrir.

"On je još jednom pokazao kako su ministri u vladi otvorili sezonu lova na muslimane i islam", kazao je.

Straw je naveo kako je primio jednodušnu pozitivnu reakciju na svoj zahtjev da muslimanske skinu svoje zarove kada dođu da se vide s njim u Blackburnu, gradu u sjevernoj Engleskoj koji zastupa u parlamentu.

"Većina ih je osjetila olakšanje nakon mog zahtjeva", piše on u članku za novine Lancashire Evening Telegraph.

Straw je jasno poručio kako je branio prava muslimanki da nose zarove i da nošenje zara "ne krši zakon". On je ipak priznao kako bi njegova zabrinutost mogla biti "pogrešno protumačena".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.