|

Strani novinar uhapšen nakon lažne bombaške prijetnje

Strani novinar uhapšen nakon lažne bombaške prijetnje
0
T
Totalsport
4.12.2009. u 16:38
3
komentara
0

dijeljenja
Strani novinar uhapšen nakon lažne bombaške prijetnje Foto: Reuters
Jedan strani novinar, čiji identitet i nacionalnost zasad nisu poznati, uhapšen je i zadržan i pritvoru nakon bombaške prijetnje, koja se kasnije pokazala lažnom, u International Convention Centru u Cape Townu.
Vishnu Naidoo, glasnogovornik lokalne policije, objasnio je da spomenuti novinar zadržan na ispitivanju:

- Strani novinar verbalno je zaprijetio da ima bombu u torbi. Tada je bacio torbu na pod i pokušao je pobjeći, ali je uhapšen od strane naših policajaca i trenutno je priveden u policijskoj stanici. Naši pirotehničari pregledali su područje i uvjerili se da je sve sigurno.

To nije bio jedini incident u Cape Townu koji se dogodio na dan održavanja ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo 2010. godine (u 18h).

Naime, rano ujutro u 7.45h i 8.00h prijavljene su dvije bombaške prijetnje putem telefona u tamošnjoj zračnoj luci. Obje su se srećom pokazale lažnima. Uhapšen je odgovorni počinitelj i tog ispada.

Mjere osiguranja u Cape Townu tokom dana su dodatno pojačane budući će ždrijebu, koji će voditi poznata južnoafrička glumica Charlize Theron, prisustvovati brojni uglednici, među kojima i južnoafrički predsjednik Jacob Zuma. 
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...