Droga iz laboratorija u Evropi
0

Strah od novog ecstasyja nakon smrti mladića u Velikoj Britaniji

Sarajevo-x.com
Dvojica britanskih mladića dobi 20 i 21 godinu preminuli su nedugo nakon što su hospitalizirani pošto su uzeli novi super snažni ecstasy. Scotland Yard je izdao obavijest da sve osobe koje su prisustvovale muzičkim događajima u Alexandra Palaceu u Londonu i uzele novu drogu, trebaju hitno potražiti medicinsku pomoć. U izvještaju stoji da je nova droga uvezena i napravljena u nekom od laboratorija širom Evrope.

Još jedan mladić je hospitaliziran i njegovo stanje je stabilno, ali će ostati nekoliko dana na posmatranju. Novi ecstasy je sličnog sastava kao onaj koji je dominirao rave scenom 90-ih, ali ima mnogo opasnije supstance u sebi.

Mladići koji su preminuli prisustvovali su festivalu, a prijavljeno je da je tamo bilo 20.000 ljudi. Njih dvojica su bili na posebnom muzičkom događaju Bass culture koji je trajao od petka do subote. Obojica su primljena u bolnicu Washington u teškom stanju, a nedugo zatim su i preminuli.

Scotland Yard je objavio da je uzrok smrti najvjerovatnije novi ecstasy, ali da to moraju potvrditi. Nakon toga su objavili poziv svima koji su uzeli tu drogu da se prijave u najbliži Dom zdravlja.

Organizatori muzičkog festivala u Alexandra Palaceu su izrazili svoje saučešće porodicama i šok zbog nemilih događaja.