Nesvakidašnja situacija
49

Stotine kilograma tjestenine pronađene u šumi u New Jerseyu, nije poznato ko ju je bacio i zašto

I. M.
Bacanje hrane je, nažalost, česta pojava, ali je nedavni slučaj iznenadio građane SAD-a. Stotine kilograma tjestenine ostavljene su duž lokalnog potoka. Nije poznato ko je to uradio i zašto.

Nakon što su u šumi u američkoj državi New Jersey pronađene stotine kilograma tjestenine različitih vrsta, oglasio se i gradonačelnik Old Bridgea, grada u kojem se to dogodilo, Owen Henry.

On je rekao u petak da su tjesteninu, uključujući špagete i makarone, prošle sedmice očistile ekipe javnih službi, ubrzo nakon što su zvaničnici saznali za mnoštvo rezanaca koji su brzo privukli pažnju kada su fotografije tjestenine objavljene na društvenim mrežama.

Procjenjuje se da je 225 kilograma tjestenine očigledno bilo sirovo kada je bačeno, ali su obilne kiše koje su uslijedile omekšale hranu i učinile da tjestenina izgleda kao da je kuhana, rekli su zvaničnici. Nejasno je ko je tamo bacio tjesteninu i zašto, ali ne vjeruje se da je tjestenina bila na tom mjestu dugo prije nego što je otkrivena.

Henry je rekao da tjestenina nije izazvala nikakvu štetu po okoliš ili zdravstvene probleme i smatra da je stvar zatvorena.

"Svakako nije trebalo da završi u šumi, stavljanje je blizu korita potoka nije bila najbolja ideja, ali se svakako nadam da naša policija ne ulaže više vremena u ovo. Pod pretpostavkom da je tjestenina još uvijek upotrebljiva, volio bih da je završila u našoj banci hrane, koja bi je zaista mogla iskoristiti“, rekao je on.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama i postao je pravi hit, a duhoviti korisnici su napravili brojne šale o špagetama usred šume.

Stanovnici New Jerseya tvrde da bacanje otpada u šumu nije nova pojava te da je neko odlučio uraditi isto sa tjesteninom, ali nije računao da će zbog obilnih padavina upiti vodu i privući toliko pažnje.