|

Steinmeier ispred Merkelove

Steinmeier ispred Merkelove
0
F
FENA
25.8.2006. u 13:02
0
komentara
0

dijeljenja
Steinmeier ispred Merkelove Frank-Walter Steinmeier
Šef njemačke diplomatije Frank-Walter Steinmeier je na rang-listi popularnosti političara pobijedio kancelarku Angelu Merkel i zauzeo prvo mjesto, pokazala je augustovska anketa Instituta za istraživanja javnog mnijenja ''Forsa'', koja je danas objavljena.
Merkel se, prema toj anketi, prvi put otkako je u novembru lani imenovana za kancelara, našla na drugom mjestu rang-liste.

Na skali od maksimalnih 100 poena, Steinmeier je, prema istraživanju javnog mnijenja u augustu, dobio 56 i time od Merkelove, koja je osvojila 54, preuzeo vođstvo.

Steinmeier je nedavno i u jednoj anketi televizije ARD o najomiljenijem političaru ''potukao'' Merkelovu i zauzeo prvo mjesto.

Šef njemačke diplomatije iz redova socijaldemokrata važi za 'sivu eminenciju' njemačke političke scene i osobu koju jednako poštuju i politički istomišljenici i neistomišljenici.

Ovaj pravnik po obrazovanju i sin seljaka, bio je ''desna ruka'' bivšeg kancelara Gerharda Schoedera, što je bio i jedan od razloga što su mediji, kada je imenovan za šefa diplomatije, polušaljivo komentarisali da se ''Schroederova sjenka'' nalazi u kabinetu Angele Merkel.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.