Za dlaku izbjegla smrtnu kaznu
0

Stavila dijete u mikrovalnu

Sarajevo-x.com
28-godišnja Amerikanka iz Ohia jutros je pošteđena smrtne kazne nakon suđenja za ubistvo svoje jednomjesečne kćerke. Nakon optužbe da je u julu 2005. bebu ubila stavivši je u mikrovalnu pećnicu, porota nije mogla donijeti jednoglasnu odluku o smrtnoj kazni za osuđenicu.

China Arnold nije pokazala nikave reakcije nakon odluke suda. Poslije se samo blago osmjehnula i mahnula porodici, javio je AP.

Advokat odbrane,Jon Paul Rion, svoju odbranu zasnovao je na argumentu da je optužena za vrijeme gnusnog čina bila pijana i da se ničeg ne sjeća.

Arnold je u avgustu 2005. od strane porote osuđena za ubistvo jednomjesečne kćerke ali porota u slučaju kažnjavanja osuđene nije mogla donijeti jednoglasnu odluku.

Sutkinja Mary Wiseman se, nakon ove odluke , dvoumi oko trajanja doživotne kazne za Arnoldovu, 25 ili 30 godina kazne prije dozvole za uslovno puštanje na slobodu.

Porodica Arnoldove oduševljena je današnjom odlukom jer kako oni ističu "China je uvijek bila uzorna, dolazi iz sretne porodice i nikako ne može biti okrivljena za tako groznu stvar".

Okružni tužilac David Franceschelli je izjavio da takve stvari ne umanjuju težinu strašnog čina ubistva vlastitog djeteta, i bijesno napustio sudnicu.

"Ako ovo nije za smrtnu kaznu, onda ne znam šta jeste", dodao je.