Neobična pošiljka
0

Stariji par iz Australije primio paket s 20 kilograma metamfetamina

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Stariji australski par u srijedu je potpisao preuzimanje paketa s metamfetaminom u vrijednosti od sedam miliona dolara, koji je slučajno otpremljen u njihovu kuću, saopćila je lokalna policija.

Ovaj par je pozvao policiju neposredno nakon otvaranja paketa i otkrića da se u njemu nalaze vrećice s kristalnom bijelom tvari.

"Pitali su jedno drugo da li su nešto naručili, a nakon nekog vremena bilo im je i više nego jasno da to nisu učinili", rekao je novinarima u četvrtak inspektor Matthew Kershaw.

Neposredno po izlasku na teren policija je utvrdila da se radi o 20 kilograma ilegalne droge. Nekoliko sati nakon alarmantnog otkrića para, 21-godišnji muškarac uhapšen je u obližnjem gradiću Bundoori, a dodatnih 20 kilograma metamfetamina pronađeno je na adresi na kojoj je uhapšen.

Zhiling Ma, koji se u četvrtak pojavio na sudu u Melbourneu, optužen je za trgovinu i uvoz droge u Australiju, izvještava CNN.

"Ovo je zaista značajan pronalazak kojim smo gotovo 20 kilograma droge sklonili s ulice", rekao je Kershaw o pronađenom metamfetaminu čija maloprodajna vrijednost iznosi 20 miliona dolara.