Rim
0

Srušio se avion poginule dvije osobe

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvije osobe poginule su kada je mali avion, koji je trebalo da isporuči jetru za transplantaciju, eksplodirao i srušio se nedaleko od Rima.

Avion tipa "cesna 650" pao je na terene sportskog centra Trigorija, pored Rima, odmah po poljetanju s rimskog aerodroma Kjampino, i tom prilikom su poginuli pilot i kopilot, saopćile su u subotu civilne vazduhoplovne vlasti Enak.

Avion je, prema izvještajima, eksplodirao u vazduhu, jer su ostaci olupine svuda unaokolo razasuti, a takođe, nema znaka glavnog udara letjelice o tlo, javile su agencije.

Avion je letio za Bolonju, gdje je trebalo da pokupi medicinski tim iz Univerzitetske bolnice u Modeni, koji se uputio na Sardiniju da bi uzeo jetru od donatora, a potom namjeravao da se vrati u Modenu, gdje bi bila izvršena transplantacija jetre pacijentu, saopćila je bolnica.

Slična nesreća desila se 2004. godine, kada se na Sardiniji srušio avion koji je prevozio medicinski tim i srce za bolesnika koji je čekao na transplantaciju. Tada je poginulo svih šest putnika.