Bračni par Obama
0

Srdačni sa svima, osim sa Berlusconijem

Sarajevo-x.com
Američki predsjednički par Barack i Michelle Obama na prijemu dobrodošlice učesnicima samita G20 u Pittsburghu susreli su se sa brojnim svjetskim zvaničnicima.

Tom prilikom, prva dama se izgljubila i izgrlila sa bračnim parom Brown, Sarcozy, Medvedev, toplu dobrodošlicu je poželjela i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, dok je pristojnu distancu zadržala prilikom susreta sa italijanskimm premijerom Silvijom Berlusconijem.

On se na prijemu pojavio bez pratnje, pošto je njegova žena već pokrenula brakorazvodnu parnicu. Premijer je u zadnje vrijeme bio upetljan u brojne skandale, koju su uključivali i unajmljivanje prostitutki, a čak su i članovi njegovog osoblja za njega kazali da je seksualni ovisnik.

Jedan od njegovih najvećih gafova bio je komentar upravo o Baracku Obami, za koga je rekao da je 'mlad, zgodan i preplanuo'.

Nije ni čudo, formalni stisak ruke između gospođe Obama i zavodnika Berlusconija izgledao je kao da Michelle daje mrtvog miša krokodilu, dok se predsjednik Obama smjestio u sredinu bodeći ga pogledom, komentariše britanski Telegraph. To je sve što je Berlusconi dobio, iako se svim silama trudio da ih šarmira. Na fotografiji se vidi kako je oduševljen Michellinim izgledom, no izgleda da ozbiljni Obama očito nije želio nikakvo zbližavanje.