Svijet
0

Srbija: Umrla i treća žrtva autobusne nesreće kod Karlovca

FENA
Treća putnica autobusa koji je kod Karlovca sletio s ceste, Zdravka Nedeljković iz Niša, umrla je u četvrtak, objavili su u petak srpski mediji iznoseći sumnju da je "umrla najvjerojatnije zbog teške povrede slezene koja nije primijećena u bolnici u Karlovcu".

Zdravka Nedeljković je, kako piše beogradski "Blic", a prenosi i radio B 92, prebačena poslije nesreće u bolnicu u Karlovcu, a potom u Klinički centar Niš. Navodi se da je treća žrtva među putnicima autobusa "preminula najvjerojatnije zbog teške povrede slezene, koja nije primjećena u bolnici u Karlovcu".

Prema pisanju tog lista "hrvatski su liječnici naveli u otpusnom pismu prelom četiri rebra, a poslije pregleda u Kliničkom centru u Nišu, u utorak ujutro, liječnici su kod ozlijeđene putnice utvrdili prelome još dva rebra i ključne kosti, iščašenje kuka, povrede želuca i napuklu slezenu". Budući da joj se stanje pogoršavalo, Zdravka Nedeljković je hitno operisana, ali je liječnici nisu uspjeli spasiti, navodi taj list.

Kćerka preminule putnice, Izolda Anđelković, izjavila je za "Blic" da će "obitelj pričekati rezultate obdukcije i pokrenuti tužbu protiv liječnika bolnice u Karlovcu ako se bude pokazalo da nije pružena odgovarajuća pomoć".

Navodi se i da su članovi obitelji ogorčeni zbog načina na koji je Srbija reagirala u toj nesreći, jer su teško povrijeđenu privatnim automobilom morali prevesti od Karlovca do Niša. Liječnici u karlovačkoj bolnici ocijenili su da Zdravka Nedeljković nije životno ugrožena i da može putovati, navodi još "Blic" od petka.