{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Radićev advokat tvrdi da nema dokaza ni pravnog osnova za optužnicu

F
30.11.2007. u 15:05
0
0
Srbija: Radićev advokat tvrdi da nema dokaza ni pravnog osnova za optužnicu
0
Srbija: Radićev advokat tvrdi da nema dokaza ni pravnog osnova za optužnicu
Ne postoji nijedan dokaz niti ima pravnog osnova za podizanje optužnice protiv Miroslava Radića, kojega je Haški sud oslobodio odgovornosti za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, izjavio je u petak Radićev odvjetnik Borivoje Borović za beogradski dnevnik "Glas javnosti".
"Hrvatska optužnica je izraz nemoći", kazao je Borović, dodajući da je "potpuno bezbrižan zbog novog progona" Miroslava Radića.

"Hrvatsko pravosuđe, po svemu sudeći, ima lažne svjedoke i izmišljene činjenice na kojima zasniva optužnicu. I ovo je još jedan dokaz da hrvatske vlasti nisu ozbiljno prihvatile Haaški sud, već su sve vrijeme mislile da će im Haag služiti kao sredstvo za pritisak protiv Srbije", kazao je Borović, dodajući da je Radićev slučaj temeljito ispitalo haaško tužiteljstvo te da nije bilo osnova za njegovu osudu.

Hrvatska, dodaje Borović, "izmišljajući događaje" želi Radića natjerati da se pojavi pred sudom kako bi mu bio određen pritvor.

Borović je ustvrdio i to da bi sve hrvatske optužnice protiv državljana Srbije trebale biti dostavljene Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije, kako bi srbijanski tužitelj odredio "da li sve te tajne optužnice imaju pravnog osnova".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: