{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Odgođeno suđenje optuženima za Ovčaru

F
15.10.2007. u 15:44
0
0
Srbija: Odgođeno suđenje optuženima za Ovčaru
0
Srbija: Odgođeno suđenje optuženima za Ovčaru
Suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, odgođeno je u ponedjeljak zbog zahtjeva obrane optuženih za izuzeće sudskog vijeća tog suda te također izuzeće predsjednika Okružnog suda Siniše Važića i predsjednice Vrhovnog suda Srbije Vide Petrović Škero.
Ponovljeno suđenje je trebalo u ponedjeljak početi ispočetka, s obzirom na promjenu sastava sudskog vijeća, odnosno odlazak sutkinje Gordane Božilović Petrović iz Specijalnog suda s 1. listopada, ali su odvjetnici optuženih zatražili izuzeće sudskog vijeća i ostalih.

O tim zahtjevima treba odlučiti Vrhovni sud Srbije na svojoj općoj sjednici.

Ponovljeno suđenje počelo je u proljeće ove godine, nakon što je presudu optuženima za zločin na Ovčari krajem prošle godine poništio Vrhovni sud Srbije, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Za zločin na Ovčari 1991. godine optuženo je 17 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: