|

"Srbija nastavlja da poboljšava saradnju"

"Srbija nastavlja da poboljšava saradnju"
0
F
FENA
3.12.2009. u 18:30
1
komentara
0

dijeljenja
"Srbija nastavlja da poboljšava saradnju" Foto: AP
Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz izjavio je u četvrtak pred Vijećem sigurnosti UN-a da Srbija "nastavlja da poboljšava saradnju" s Tribunalom i da priznaje napore vlasti da se dođe do preostalih bjegunaca.
- Saradnja srpskih vlasti s Tužilaštvom "nastavlja da se poboljšava, rekao je Brammertz podnoseći godišnji izvještaj Vijeću sigurnosti i dodao da se zahtjevi Tužilaštva za dobijanjem dokumenata neophodnih za suđanja rješavaju po hitnom postupku.


- Važno je da se nastavi s ovakvom saradnjom koja će biti od suštinske važnosti za uspješan rad Tužilaštva, rekao je Brammertz naglasivši da je u ovom trenutku "najvažnije da se uhapse bjegunci".

- Mi prepoznajemo napore srpskih vlasti da se bjegunci uhapse i izvedu pred lice pravde, rekao je on, dodajući da srpske službe angažovane na potrazi za bivšim vojnim liderom bosanskih Srba Ratkom Mladićem i bivšim predsjednikom Republike Srpske Krajine Goranom Hadžićem rade "na bolji način" nego u prošlosti, "efikasno i koordinirano".

Rekavši da je izvođenje pred sud jedinih preostalih bjegunaca od haške pravde "najviši prioritet" Tužilaštva, Brammertz je naglasio da "Srbija mora nastaviti s naporima čiji je jasan cilj hapšenje bjegunaca".

Bramerc je rekao da je prije pisanja izvještaja posjetio Beograd, Zagreb i Sarajevo gdje je o saradnji ove tri zemlje s tužilaštvom razgovarao na političkom, pravosudnom i operativnom nivou, javio je Tanjug.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...