{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Španski mašinovođa u trenutku tragične nesreće razgovarao na telefon

30.7.2013. u 18:58
36
23
Španski mašinovođa u trenutku tragične nesreće razgovarao na telefon
36
Španski mašinovođa u trenutku tragične nesreće razgovarao na telefon
Mašinovođa Francisco Jose Garzon Amo (u sredini) (Foto: AFP)
Španski mašinovođa Francisco Jose Garzon razgovarao je na telefon prošle sedmice kada je njegov voz iskočio iz šina pri čemu je smrtno stradalo 79 ljudi, potvrdili su istražitelji.
Voz se kretao brzinom od 153km/h u momentu nesreće, izjavili su istražitelji na Sudu pravde u Galiciji. Mašinovođa je razgovarao sa članovima osoblja državne željezničke kompanije, dodali su istražitelji, koji su otvorili crnu kutiju iz voza kako bi otkrili uzroke nesreće, piše BBC.

Garzon je osumnjičen za ubistvo iz nehata, ali on još uvijek nije formalno optužen. Pušten je iz pritvora u Santiago de Composteli, gdje se sudar dogodio, ali je i dalje pod sudskim nadzorom.

On se mora pojaviti pred sudom jednom sedmično i nije mu dozvoljeno da napusti Španiju bez dozvole. Svoj pasoš je predao sudiji i njegova dozvola da upravlja vozom je suspendovana.

Zvaničnici su istakli da je mašinovođa priznao nemar jer je neoprezno i prebrzo ušao u krivinu. Voz je išao 192 km/h neposredno prije sudara, da bi potom usporio naglo na 153 km/h što ga je izbacilo iz kolosijeka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: