Nakon uvođenja mjera štednje
86

VIDEO / Španska političarka nezaposlenim osobama: Ko vas j..e!

Klix.ba
Španska političarka i zastupncia u Parlamentu Španije Andrea Fabra je na usvajanju mjera štednje kojima su, između ostalih, zahvaćene i nezaposlene osobe te zemlje, obratila riječima "ko ih j..e".

Nezaposleni Španije više neće imati beneficije kao što su do sada imali. Između ostalih, zahvaljujući i političarki Fabri čiji je otac predsjednik Vijeća okruga Castellon. Ovakva, u najmanju ruku, bezobrazna reakcija uslijedila je nakon što je premijer Španije Mariano Rajoy objavio nove mjere štednje.

Andrein otac, Carlos Fabra, napravio je 24 metra visoku statutu sebe koja je Okrug Castellon košatala oko 300.000 eura. Statutu je postavio ispred aerodroma koji još uvijek nije ubilježio niti jedan let. Osim toga, u Španiji se protiv Carlosa vode istrage u vezi sa namještanjem državnog lota.

Fabra je je izjavila kako vulgarne riječi nisu bile upućene nezaposlenim osobama već članovima u Parlamentu koji su pričali glasno i prekidali premijera. Nakon ovoga, u Španiji su pokrenute peticije kojom se traži smjena i odgovornost Andree za njeno djelo.