Svijet
0

Španska policija uhapsila osam afričkih imigranata

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španska policija je uhapsila osam afričkih imigranata koji su tokom vikenda učestvovali u neredima, koji su izbili nakon što je izboden na smrt jedan Senegalac.

Četiri uhapšena muškarca, dva iz Senegala i dva iz Gvineje Bisao, uhapšena su sinoć nakon izbijanja nasilja u mJestu Roketas de Mar, na jugu Španije, prenIJela je agencija Reuters.

U subotu je veći broj imigranata iz Afrike palio kuće, vozila i bacao kamenje na policiju, bjesneći zbog ubistva dvadesetosmogodišnjeg imigranta iz Senegala.

Jedan od očevidaca je naveo da je Senegalac ubijen nakon što je pokušao da se umiješa u sukob između senegalske i romske porodice.

Pošto je potvrđena smrt mladića, imigranti su na mjestu događaja počeli da uništavaju imovinu, pale kante sa đubretom i bacaju kamenje i flaše na policajce.

Oni su zapalili dvije kuće koje su pripadale članovima porodice muškarca za koga imigranti vjeruju da je ubica Senegalca, kao i brojna parkirana vozila.

"Izgleda da je svađa izbila zbog neke vrste duga, što je pretpostavka iza koje čvrsto stoji policija", rekao je jedan od vladinih zvaničnika za radio RNE.

Agencija je podsjetila da migranti čine oko trećinu stanovnika Roketas de Mara i da mnogi od njih rade u poljoprivredi te regije.