Svijet
0

Španjolska policija detonirala paket u zračnoj luci na Ibizi

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Španjolska policija je u subotu po telefonskoj prijetnji bombom evakuirala zračnu luku na Ibizi a kasnije nadziranom eksplozijom detonirala sumnjivi paket, rekli su dužnosnici zračne luke.

Španjolske vlasti nisu odmah rekle za koga vjeruju da stoji iza incidenta, a izvješća objavljena na internet stranicama dnevnih listova El Pais, El Mundo, La Vanguardia kažu da je baskijski list Gara, koji separatistička organizacija ETA često koristi kao kanal za upozorenje na bombe, primio tri upozorenja.

Glasnogovornica organizacije španjolskih zračnih luka rekla je da je aerodrom na Ibizi bio zatvoren, izvijestila je agencija DPA, a oko 3.000 turista čekalo je van zračne luke na prestanak uzbune.

Agencija DPA je izvijestila da su vlasti Ibize rekle da je paket bio prazan, odnosno da nije sadržavao eksploziv.

Španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova prijetnju bombom "nije smatralo vjerodostojnom" no zbog opreza su poduzete uobičajene sigurnosne mjere, navodi DPA.

DPA također navodi da je španjolska agencija EFE izvijestila da je prijetnju bombom telefonski listu Gara objavila osoba koja je rekla da govori u ime organizacije ETA no list je te tvrdnje odbacio.