Svijet
0

Šokantne fotografije udesa u kojem je poginula princeza Diana

Sarajevo-x.com
Televizijska stanica Channel 4 objavila je fotografije sudara u kojem je u avgustu 1997. godine život izgubila princeza Diana. Uprkos javnim prigovorima njenih sinova, prinčeva Williama i Harryja, zvaničnici televizijske stanice objavili su slike koje su ponovo uzdrmale Dianinu porodicu i javnost uopće.

Privatni sekretar Dianinih sinova uputio je pismenu primjedbu u ime prinčeva Williama i Harryja kojom izražava njihovo nezadovoljstvo namjerama kanala da objavi slike udesa u kojem je princeza Diana poginula. U pismenoj primjedbi se navodi da bi prinčevi objavljivanje slika shvatili kao "veliko nepoštovanje" prema uspomeni na njihovu majku.

[SLIKA]1[/SLIKA]Međutim, uprkos svemu, Channel 4 je odlučio objaviti slike u okviru sinoćnjeg noćnog programa u cilju "obavještavanja javnosti", kako su naveli u svom saopštenju. Fotografije je napravio francuski fotograf u avgustu 1997. godine.

Princeza Diana je imala samo 36 godina kada je poginula sa svojim momkom Dodijem Al Fayedom (42) i vozačem Henrijem Paulom.

Kolekcija fotografija nazvana je "Diana: The Witnesses In The Tunnel".