{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snijeg i kiša paralizovali dijelove SAD-a

F
13.12.2008. u 10:34
0
3
Snijeg i kiša paralizovali dijelove SAD-a
0
Snijeg i kiša paralizovali dijelove SAD-a
Foto: Reuters
Snijeg na jugu i ledena kiša u pojedinim dijelovima SAD-a izazvali su prekid saobraćaja, dok je više od milion domaćinstava ostalo bez struje.
Snježni pokrivač koji je prekrio dijelove Louisiane i Mississipija, na nekim mjestima iznosio je čak 20 centimetara.

U Mississipiju neke škole su zatvorene, a uslovi za vožnju su otežani. Snijeg u najvećem gradu u Louisiani, New Orleansu, prvi u više od četiri godine, izazvao je veliko uzbuđenje, a mnogi građani izašli su na ulice kako bi taj prizor zabilježili i fotoaparatima.

Oko 10.000 domaćinstava širom Louisiane ostalo je bez struje, a neki letovi na aerodromu Louis Armstrong, u blizini New Orleansa, su kasnili.

U međuvremenu, na sjeveroistoku zemlje, oluja praćena ledenom kišom ostavila je bez struje više od milion domaćinstava i poslovnih objekata, javio je Reuters.

Guverneri New Hampshira i Massachusettsa, država koje su, pored New Yorka i Meina, najteže pogođene u oluji, proglasili su vanredno stanje.

Vatrogasci u New Hampshiru odgovarali su na pozive koji su se ticali eksplozija transformatora, oborenih dalekovoda i drveća.

Obim prekida snabdjevanja električnom energijom daleko nadmašuje oluju iz 1998. kada su pojedina domaćinstva bila više od sedmicu bez struje, podsjetio je BBC.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: