|

Snijeg i kiša paralizovali dijelove SAD-a

Snijeg i kiša paralizovali dijelove SAD-a
0
F
FENA
13.12.2008. u 10:34
3
komentara
0

dijeljenja
Snijeg i kiša paralizovali dijelove SAD-a Foto: Reuters
Snijeg na jugu i ledena kiša u pojedinim dijelovima SAD-a izazvali su prekid saobraćaja, dok je više od milion domaćinstava ostalo bez struje.
Snježni pokrivač koji je prekrio dijelove Louisiane i Mississipija, na nekim mjestima iznosio je čak 20 centimetara.

U Mississipiju neke škole su zatvorene, a uslovi za vožnju su otežani. Snijeg u najvećem gradu u Louisiani, New Orleansu, prvi u više od četiri godine, izazvao je veliko uzbuđenje, a mnogi građani izašli su na ulice kako bi taj prizor zabilježili i fotoaparatima.

Oko 10.000 domaćinstava širom Louisiane ostalo je bez struje, a neki letovi na aerodromu Louis Armstrong, u blizini New Orleansa, su kasnili.

U međuvremenu, na sjeveroistoku zemlje, oluja praćena ledenom kišom ostavila je bez struje više od milion domaćinstava i poslovnih objekata, javio je Reuters.

Guverneri New Hampshira i Massachusettsa, država koje su, pored New Yorka i Meina, najteže pogođene u oluji, proglasili su vanredno stanje.

Vatrogasci u New Hampshiru odgovarali su na pozive koji su se ticali eksplozija transformatora, oborenih dalekovoda i drveća.

Obim prekida snabdjevanja električnom energijom daleko nadmašuje oluju iz 1998. kada su pojedina domaćinstva bila više od sedmicu bez struje, podsjetio je BBC.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...