Jutros ubijeno 57 ljudi
0

Snage sirijskog režima nastavljaju operacije pokolja stanovništva

FENA
Sirijska glavna revolucionarna komisija objavila je da je jutros u Homsu ubijeno 57 osoba i pronađena još 43 neidentificirana tijela.

Komisija je istakla da su operacije nad civilnim stanovništvom Homsa nastavljene i da je u jutrošnjem bombardiranju ubijeno 57 osoba.

Objavljeno je da su sigurnosne snage Kerm pokrajine u toj operaciji ubile 23 žene, 28-ero djece i šest muškaraca. Neke žene su silovane i zlostavljane na ulici. U operacijama koje vojska izvodi posljednjih mjesec dana u ovoj regiji je izginulo više hiljada ljudi a posljednji događaji pokazuju da su meta vojske postale nedužne žene i djeca.

Komisija upozorava kako postoji mogućnost da se i dalje na ulici viđaju spaljeni, zaklani i leševi, javila je Agencija Anadolija.

Ističući da su djeca ubijana pred očima majki i da su silovanja počinjena na isti način, lokalni aktivisti su kazali da se sinoć, pred očima čitave svjetske javnosti, desio masakr.

Aktivisti su kazali kako nema medicinskih tretmana za ranjenike, te da ih oni krišom liječe u kućama. Aktivisti dodaju da je među jutros poginulima bilo i kršćana.

Lokalni koordinatori su kazali kako se u mnogim gradovima snažne operacije i masakri nastavljaju.

Al Jazeera je objavila da su snage režima sinoć ubile 140 osoba.