Svijet
0

Smjenjen vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica

FENA
Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica smijenjen je s te dužnosti, a odluku o tomu donijelo je danas popodne na izvanrednoj sjednici Šibensko poglavarstvo, saopćeno je iz Ureda šibenske gradonačelnice Nedjeljke Klarić.

Takvu je odluku Poglavarstvo donijelo na prijedlog Upravnog vijeća šibenske Javne vatrogasne postrojbe (JVP).

U saopćenju se pak ističe kako je Slavica smijenjen zbog tragedije na otoku Kornatu 30. augusta, ali da se tom odlukom ne želi unaprijed "presuditi ni o krivnji ni o osobnoj odgovornosti" smijenjenoga županijskog vatrogasnog zapovjednika.

Za v.d. zapovjednika šibenskoga JVP-a imenovan je dosadašnji Slavičin zamjenik Velimir Milošević, a za v. d. zamjenika zapovjednika Darko Dukić.

Dražena Slavicu šibenska je policija uhitila jutros oko 10 sati nakon čega je odveden na kriminalističku obradu u vezi sa stradanjem vatrogasaca na Kornatu.

Gradsko poglavarstvo također je donijelo odluku da se u septembru otkažu sve priredbe koje organizira grad, uključujivo i veliku turističku priredbu Srednjovjekovni sajam te proslavu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila.

Za pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca iz tekuće pričuve gradskog proračuna bit će uplaćeno 200.000 kuna na poseban račun Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, priopćeno je iz Ureda šibenske gradonačelnice.