Svijet
0

Smjene na vrhu Svete stolice

FENA
Papa Benedikt XVI. imenovao je u ponedjeljak novog pročelnika Papinskog vijeća za kulturu mons. Gianfranca Ravasija, prihvativši prethodno ostavku kardinala Paula Pouparda na taj položaj, te je imenovao i novogsekretara prefekture za ekonomske poslove Svete Stolice, mons.Vincenza Di Maura.

Benedikt XVI. prihvatio je ostavku kardinala Paula Pouparda, koju je podnio zbog navršenih 75 godina života, kolika je dobna granica za odlazak u mirovinu vatikanskih dužnosnika, na položaj predsjednika Papinskog vijeća za kulturu.

Na položaj novog pročelnika Papa je imenovao mons. Gianfranca Ravasija (65), dosadašnjeg šefa biblioteke Ambrosiane, te mu je ministarstvo proširio i na pitanja Sakralne arheologije. Istodobno je Papa mons. Ravasiju dodijelio nadbiskupsko sjedište Villamagna di Proconsolare, te će ga koncem mjeseca proglasiti biskupom, javila je Hina.

Papa je također u ponedjeljak prihvatio ostavku mons. Franca Crocija zbog odlaska u mirovinu, na položaj tajnika prefekture za ekonomske poslove te je na taj položaj imenovao mons.Vincenza Di Maura (56), koji je do sada radio u vatikanskoj upravi.