Svijet
0

Slovenski predsjednik ima "ilegalni fond" za svoje lične iscjelitelje?

FENA
Slovenski predsjednik Janez Drnovšek
Slovenski predsjednik Janez Drnovšek
Slovenski predsjednik Janez Drnovšek u nedjelju je izjavio da se neće baviti klevetama iznesenim u izvješću jedne vladine komisije koja se bavi istraživanjem nepravilnosti u radu državne obavještajne agencije SOVA, u kojoj se navodi da u predsjedničkom uredu postoji "ilegalni fond" za Drnovšekove lične iscjelitelje.

"To je komisija za klevete, time se ne bavim, ali se neki time očito bave", rekao je Drnovšek novinarima koji su pratili njegovo sudjelovanje u manifestaciji u okviru globalnog projekta borbe protiv gladi u svijetu Walk the World - Fight Hunger koja je održana u nedjelju u Ljubljani, te ga zamolili da komentira neke izjave ministra pravosuđa Lovre Šturma.

Drnovšek je rekao da se ne bavi klevetama i negativnostima te da ga čudi kako su neki u tome "nisko pali".

Šturm, koji vodi vladinu skupinu za istraživanje nepravilnosti u radu agencija SOVA, ove je sedmice objavio drugi izvještaj te skupine u kojemu se među ostalim navodi da je nađen dokument po kojemu je iz ilegalnog "crnog fonda" te agencije u jednoj prilici prije dvije godine plaćena avionska karta jednom indijskom iscjelitelju koji se bavi alternativnom ayurvedskom medicinom. Šturm je ustvrdio da je karta plaćena na intervenciju iz Drnovšekova predsjedničkog ureda, te da nije poznato ima li iscjelitelj veze s obavještajnim radom i koji je bio razlog njegova dolaska u Ljubljanu.

Tako je aludirao da je posjet iscjelitelja bio povezan s Drnovšekovom bolešću. Poznato je da je Drnovšek, kojemu je prije sedam godina zbog karcinoma operativno odstranjen jedan bubreg, neko vrijeme izbjegavao službenu medicinu i pribjegavao alternativnim metodama liječenja.