{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija: Zbog jakih kiša poplave i odroni

F
19.9.2007. u 09:11
0
0
Slovenija: Zbog jakih kiša poplave i odroni
0
Slovenija: Zbog jakih kiša poplave i odroni
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom izazvalo je u utorak poslijepodne velike štete u sjevernim i zapadnim dijelovima Slovenije, a najteže je u gradiću Železniki, četrdesetak kilometara sjeverozapadno od Ljubljane u kojemu, uz velik broj vatrogasaca, pomoć pruža i vojska.
Kako je izjavio ministar obrane Karel Erjavec, dodatnu opasnost u gradu predstavlja izlijevanje nekih opasnih kiselina u pojedinim industrijskim objektima koje je zalila voda. Prema navodima lokalnih vlasti, pod vodom je više od stotinu kuća. Rijeka Sora je u samo nekoliko sati tijekom popodneva narasla za dva metra, te izazvala poplave, odrone i prekide u cestovnim i telefonskim komunikacijama, te opskrbi vodom i električnom strujom. Narasla bujica odnijela je desetak automobila, a oštećeno ih je stotinjak.

Dvije osobe za sada se smatraju nestalima, a jedna je odvedena u bolnicu zbog infarkta. Teška situacija je i u Škofjoj Loki, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Ljubljane, te u zapadnim dijelovima države, oko Tolmina i Cerknoga, a o problemima zbog poplava, odrona i zatvorenih cesta javljaju i s područja Kamnika i Bohinja. Ugrožena mjesta posjetio je popodne premijer Janez Janša, te obećao pomoć države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: