{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija: Zbog jakih kiša poplave i odroni

F
19.9.2007. u 09:11
0
0
Slovenija: Zbog jakih kiša poplave i odroni
0
Slovenija: Zbog jakih kiša poplave i odroni
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom izazvalo je u utorak poslijepodne velike štete u sjevernim i zapadnim dijelovima Slovenije, a najteže je u gradiću Železniki, četrdesetak kilometara sjeverozapadno od Ljubljane u kojemu, uz velik broj vatrogasaca, pomoć pruža i vojska.
Kako je izjavio ministar obrane Karel Erjavec, dodatnu opasnost u gradu predstavlja izlijevanje nekih opasnih kiselina u pojedinim industrijskim objektima koje je zalila voda. Prema navodima lokalnih vlasti, pod vodom je više od stotinu kuća. Rijeka Sora je u samo nekoliko sati tijekom popodneva narasla za dva metra, te izazvala poplave, odrone i prekide u cestovnim i telefonskim komunikacijama, te opskrbi vodom i električnom strujom. Narasla bujica odnijela je desetak automobila, a oštećeno ih je stotinjak.

Dvije osobe za sada se smatraju nestalima, a jedna je odvedena u bolnicu zbog infarkta. Teška situacija je i u Škofjoj Loki, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Ljubljane, te u zapadnim dijelovima države, oko Tolmina i Cerknoga, a o problemima zbog poplava, odrona i zatvorenih cesta javljaju i s područja Kamnika i Bohinja. Ugrožena mjesta posjetio je popodne premijer Janez Janša, te obećao pomoć države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: