Svijet
0

Slovenija: Smrtni slučaj meningitisa

FENA
Od posljedica meningitisa u nedjelju je u bolnici Šempeter umrla 19-godišnja djevojka iz Nove Gorice, nekoliko sati nakon hitnog prijema, ali još nije poznato ima li slučaj veze s epidemijom bakterijskog meningitisa od kojega su u sjeveroistočnoj Italiji oko grada Tarvisio u zadnjih desetak dana umrle 4 osobe.

Kako je javila televizijska postaja POP-TV, kod umrle su se vrlo brzo razvili simptomi meningitisa, počinjući od znakova obične prehlade, kasnije teške glavobolje i povraćanja, a tijekom prijevoza u bolnicu već je gubila svijest, pa joj nije bilo pomoći. Bolničko osoblje koje je s njom bilo u kontaktu kao i članovi obitelji primaju antibiotike, ali u bolnici kažu da je sada potrebno otkriti virus zaraze, i za sada nije poznato je li riječ o istom tipu bakterijskog virusa od kojega su nedavno u okolici Tarvisia u susjednoj Italiji umrle 4 osobe, a sedam ih je zaraženo.

U bolnici Montalbello blizu Tarvisia umrli su od posljedica bakterijskog meningitisa proteklih dana 30-godišnja Talijanka, 33-godišnji Senegalac i 15-godišnje dijete. Bolest se navodno proširila na jednoj zabavi mladih Južnoamerikanaca, a još nekoliko osoba je zaraženo i pod terapijom, navodi POP-TV. Navodno se radi o meningokoknom meningitisu koji se prenosi kapljično, odnosno preko zraka.