{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija: Široka akcija policije protiv gospodarskog kriminala u Mariboru

F
27.2.2008. u 08:42
0
0
Slovenija: Široka akcija policije protiv gospodarskog kriminala u Mariboru
0
Slovenija: Široka akcija policije protiv gospodarskog kriminala u Mariboru
Slovenska policija izvela je u utorak opsežnu akciju na području Maribora u okviru borbe protiv gospodarskog kriminala, te pri tom izvela 54 kućne pretrage i pritvorila jednu osobu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je objavila mariborska policijska uprava, akcijom je zaključena istraga koja je trajala više od godine dana, a poduzeta je na temelju informacije o poreznim utajama i pranju novca, te uništavanju poslovne dokumentacije u više poduzeća. Mediji navode da je u središtu istrage mariborska kompanija Meltal koja se među ostalim bavi prometom obojenih kovina. Direktor kompanije Rado Snežič nalazi se u SAD-u i policija za njim namjerava raspisati tjeralicu, navode mediji koji dodaju da je riječ o jednom od najbogatijih biznismena u tom dijelu Slovenije, vrijednost čije imovine je magazin "Manager" nedavno procijenio na oko 13 milijuna eura.

Policija je objavila da su se poslovne malverzacije u koje je bio uključen jedan broj poduzeća odvijale uspostavom fiktivnih potraživanja od osnovanih fiktivnih "paravan firmi" koje su onda završavale u stečaju, kako se od njih ne bi naplatio PDV.

Mediji akciju istraživanja gospodarskog kriminala na području Maribora povezuju s isto tako opsežnom akcijom policije i državnog odvjetništva protiv korupcije i namještanja poslova na javnim natječajima za najveća građevinska poduzeća u okviru koje su na nekoliko dana prije dva tjedna pritvoreni direktori i zamjenici direktora tih tvrtki. Isto tako, akcija se politički povezuje s više izjava premijera Janeza Janše iz posljednjih nekoliko mjeseci u kojima je nagovijestio odlučnost svoje vlade da razotkrije malverzacije "novih tajkuna" i njihove veze s politički utjecajnim krugovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: