|

Slovenija: Raspisivanje drugog kruga predsjedničkih izbora

Slovenija: Raspisivanje drugog kruga predsjedničkih izbora
0
F
FENA
25.10.2007. u 22:27
0
komentara
0

dijeljenja
Slovenija: Raspisivanje drugog kruga predsjedničkih izbora
Službeni rezultati prvog kruga predsjedničkih izbora u Sloveniji bit će objavljeni u utorak sljedećeg tjedna nakon čega će biti raspisan i drugi krug u kojemu će sudjelovati dva kandidata s najviše dobivenih glasova, objavilo je u četvrtak nakon sastanka državno izborno povjerenstvo.
Ponedjeljak u 12 sati rok je za prispijeće glasačkih listića slovenskih državljana u inozemstvu koji su glasovali poštom, nakon čega će se izvršiti njihovo prebrojavanje i objava službenih rezultata. Drugi krug izbora bit će raspisan u utorak.

Kako je izjavio predsjednik izbornog povjerenstva Anton Gašper Frantar, glasovi iz inozemstva ne mogu dovesti u pitanje održavanje drugog kruga izbora, ali bi teoretski mogli djelovati na promjenu pozicije predsjedničkih kandidata Danila Tuerka (Tirka) i Mitje Gasparija.

U nedjeljnom prvom krugu izbora, nakon što su prebrojani svi glasovi s birališta u Sloveniji, Tuerk je imao gotovo 4.000 glasova više od Gasparija, dok je najviše glasova dobio Alojz Peterle.

Povjerenstvo je objavilo da je u inozemstvo slovenskim državljanima poštom poslala 38.903 glasačka listića.

Povjerenstvo je odbacilo mogućnost nepravilnosti u glasovanju preko pošte. Povjerenstvo također smatra da je minimalna mogućnost dvostrukog glasovanja u inozemstvu, jednom poštom, a drugi put u konzularno-diplomatskom predstavništvu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.