{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Slovenija: Prva ozbiljna sumnja na ebolu

F
FENA
16.4.2015. u 14:44
0
10
Slovenija: Prva ozbiljna sumnja na ebolu
0
Slovenija: Prva ozbiljna sumnja na ebolu
U Kliničkom centru (UKC) u Ljubljani potvrdili su u četvrtak popodne na vanrednoj konferenciji za novinare da su primili pacijenta s ozbiljnim simptomima ebole.
Riječ je o osobi slovenskog državljanstva koja se vratila u domovinu prije koji dan, nakon boravka u jednoj afričkoj državi u kojoj je ebola još aktivna, naveli su liječnici najuglednije slovenske zdravstvene ustanove. U bolnicu je primljena u srijedu i ima visoku temperaturu.

Ozbiljna sumnja na ebolu, što bi bio prvi takav slučaj u Sloveniji nakon nekoliko "lažnih uzbuna" od sredine prošle godine, još nije potvrđena, no prisutni su svi simptomi te bolesti.

Uzorci oboljelog poslani su na analizu, prvi preliminarni rezultati bit će poznati možda još danas, dok će za konačnu dijagnozu biti potrebno nekoliko dana.

Predstojnik infekcijske klinike Franc Strle kazao je da će sumnja na ebolu biti odbačena ako rezultat pretraga i nakon tri dana budu negativni.

"Naša zadaća je pomoći bolesniku i smanjiti mogućnost zaraze drugih", rekli su liječnici Infekcijskog odjela UKC-a na konferenciji za novinare.

Stanje pacijentice za sada se ocjenjuje dobrim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: