{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Slovenija je dokaz da EU treba proširiti na zap. Balkan"

F
25.10.2008. u 11:38
0
0
"Slovenija je dokaz da EU treba proširiti na zap. Balkan"
0
"Slovenija je dokaz da EU treba proširiti na zap. Balkan"
Uspješna Slovenija dokaz je da Europsku uniju treba proširiti na cijeli zapadni Balkan, izjavio je za mariborski dnevni list "Dnevnik" britanski ministar vanjskih poslova David Miliband.
Intervju dan za vrijeme Milibandova boravka u Ljubljani, gdje je početkom tjedna pratio posjet kraljevskog para, kraljice Elizabete II i njenog supruga Filipa od Edinburgha, mariborski list objavio je u svom subotnjem broju.

"Sve države zapadnog Balkana morale bi se priključiti Europskoj uniji. Mislim da je uloga EU i u tome da bude magnet za te nove države", rekao je Miliband, dodavši da je za to najbolji argument Slovenija svojim uspješnim razvitkom otkako se uključila u EU.

"Slovenija pokazuje dobru mješavinu nacionalnog ponosa i međunarodne odgovornosti, te samosvijest o svom identitetu koji nije ugrožen u europskim i međunarodnim integracijama", izjavio je Miliband.

U svom prilogu o posjetu Sloveniji britanski je ministar na svom internet-blogu prije nekoliko dana naveo da su mu slovenski političari rekli da je u Austro-Ugarskoj i u Jugoslaviji njihov nacionalni identitet bio ugrožen od strane "imperijalnih" naroda koji su dominirali u tim povijesnim integracijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: