{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija: Državna kompanija za autoceste nezadovoljna analizom Eurotesta

F
26.9.2007. u 15:15
0
0
Slovenija: Državna kompanija za autoceste nezadovoljna analizom Eurotesta
0
Slovenija: Državna kompanija za autoceste nezadovoljna analizom Eurotesta
Državna tvrtka za gradnju slovenskih autocesta DARS osporila je točnost komparativne studije izvedene u 50 europskih zemalja prema kojima je Slovenija na zadnjem mjestu po sigurnosnim standardima prometa prilikom obnove i gradnje cesta.
"U toj analizi je mnogo netočnasti, a naš pravilnik za signalizaciju i osiguranje radova na javnim cestama rađen je na osnovi dugogodišnjeg iskustva i sasvim odgovara stručnim standardima", izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare direktor DARS-a Rajko Siročič, najavljujući da će slovensko ministarstvo prometa uskoro izaći s pojašnjenjem u kojem se tvrdi da su slovenski propisi na tom području sukladni europskim standardima.

Prema rezultatima skupine Eurotest, koji su objavljeni u utorak, a rangiraju sigurnost i signalizaciju na cestama tijekom izvođenja radova, Slovenija je zauzela uvjerljivo zadnje mjesto, zahvaljujući slabostima koje su ispitivači primijetili na dva analizirala slovenska autocestovna radilišta, za koje iznose da ne ispunjavaju sigurnosne standarde.

Eurotest skupinu čini 12 autoklubova iz više europskih država, a promiče svojim ispitivanjima sigurnost i kvalitetu u prometu. Ovogodišnje ispitivanje sigurnosti gradilišta na autocestama treće je po redu, a već od prije ta skupina tradicionalno rangira kvalitetu tunela i željezničkih postaja.

Test je bio izveden u svibnju ove godine. Kako prenose slovenski mediji, po kriteriju sigurnosti radova na autocestama u Europi su se najbolji rezultati pokazali u Engleskoj, dosta dobra je i situacija u Austriji, dok su u donjem dijelu ljestvice gradilišta na autocestama u Sloveniji, Hrvatskoj i Španjolskoj.

France Kmetič, glavni urednik "Motorevije", koju izdaje Auto-moto savez Slovenije (AMZS), rezultate testiranja za Sloveniju je nazvao razočaravajućim, dodajući da podaci pokazuju da za brojnost nesreća sa smrtnim ishodima u Sloveniji nisu krivi samo vozači nego i sigurnost prilikom obnove cesta, te signalizacija koja se tom prigodom primjenjuje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: