{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija: Crkva tužila državu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu

F
9.3.2008. u 12:03
0
0
Slovenija: Crkva tužila državu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu
0
Slovenija: Crkva tužila državu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu
Zbog odbijanja države da joj vrati otočić na sredini Bledskog jezera, Katolička crkva u Sloveniji obratila se Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, uz molbu da tom predmetu dadne prednost.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Na taj smo se potez odlučili nakon što smo temeljito proučili odluku slovenskog vrhovnog suda koja nam se čini nepravednom", izjavio je u subotu župnik bledske župe Janez Ambrožič, potvrđujući da je poslao žalbu u Strasbourg nakon što je Crkva u Sloveniji iscrpila sva pravna sredstva.

Vrhovni sud lani je donio presudu da se bledskoj župi u okviru denacionalizacije vraća crkvica na otoku, koja je svojevrsna turistička atrakcija, ali ne i sam otok, odnosno zemljište. Takvu je odluku onda potvrdio i Ustavni sud po čijem se pravorijeku nad otokom ne može steći vlasničko pravo jer se na njega odnosi Zakon o zaštiti kulturnih i prirodnih spomenika.

Bledski gradonačelnik Janez Fajfar izjavio je kako je začuđen pravdaškom upornošću Crkve, jer smatra da je rješenje po kojemu crkvica sa zvonikom pripada Katoličkoj crkvi, a otočić državi, odnosno općini "dobar kompromis".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: