{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenci za ulazak Hrvatske u EU

F
26.1.2009. u 18:54
0
0
Slovenci za ulazak Hrvatske u EU
0
Slovenci za ulazak Hrvatske u EU
Uprkos sporu oko granice, Slovenci su naklonjeni ulasku Hrvatske u EU i nisu skloni da se o tome odlučuje na referendumu kojim se u posljednje vrijeme prijeti zbog otvorenih pitanja s Hrvatskom, pokazali su rezultati anketa u dva vodeća slovenska dnevna lista.
Prema redovnom mjesečnom ispitivanju agencije Ninamedija, čije rezultate je u ponedjeljak objavio ljubljanski dnevni list "Dnevnik", 71 posto ispitanika smatra da bi bio nepotreban referendum na kojemu bi Slovenci odlučivali hoće li ratificirati budući pristupni sporazum Hrvatske i Europske unije, a 22 posto misli suprotno.

Rezultati ispitivanja također pokazuju da 63 posto ispitanika podržava ulazak Hrvatske u EU.

Što se tiče otvorenog graničnog pitanja, trećina ispitanika smatra da Slovenija za zaštitu nacionalnog interesa mora "iskoristiti sva sredstva", pa i blokadu pristupnih pregovora, dok se 20,8 posto zauzima za rješenja iz parafiranog sporazuma Drnovšek-Račan. Uz to, anketa pokazuje da 76 posto ispitanika zaoštrene odnose s Hrvatskom "nije osjetilo na svojoj koži", prenijela je slovenska agencija STA.

Prema anketi ljubljanskog "Dela" pak, 53,6 posto ispitanika smatra da bi Slovenija Hrvatsku pri ulasku u EU trebala podržati, a 42,6 posto je protiv toga, prenijela je rezultate ispitivanja dvaju vodećih listova slovenska agencija STA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: