{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slijepi komentator uspješno komentariše utakmice kriketa

S
30.10.2010. u 20:45
0
2
Slijepi komentator uspješno komentariše utakmice kriketa
0
Slijepi komentator uspješno komentariše utakmice kriketa
Slijepi komentator utakmica kriketa iz Zimbabvea ima nevjerovatnu sposobnost da ocijeni jačinu i pravac udarca pri čemu vrlo rijetko pogriješi, piše "Telegraph".
Kada igrač kriketa palicom udari loptu, slijepi komentator Dean Du Plessis ima mogućnost da procijeni snagu i pravac udarca. Ovaj neobični komentator ima jako izoštren sluh, a pored toga osluškuje i komentare drugih komentatora, tako da uspješno prevazilazi svoj nedostatak. Njegovi komentari su toliko tačni da mnogi slušaoci uopće ne primjećuju da je slijep.

To postiže tako što "osluškuje" brzinu i rotaciju lopte, kao i povike igrača na terenu, drugim riječima, osjeća njihovo uzbuđenje.

Sa mjesta predviđenog za novinare na terenu Harare`s Country Club-a, drugi novinari mogu vidjeti gdje i koliko daleko lopta ide nakon snažnog udarca palicom. Tridesetrogodišnji Dean Du Plessis to ne može vidjeti, ali ipak pogodi udaljenost i pravac.

Tokom utakmica kriketa aplauzi i žamor nisu česta pojava, za razliku od nogometa gdje ovaj komentator ne bi mogao uspjeti. Na utakmicama kriketa se konsultuje sa kolegama tek toliko da potvrdi svoj rezultat i statistiku.

"Moram se uvjeriti da su moji podaci ispravni. Obično sam tačan i dobro pamtim statistiku. I kada pogriješim, to je mala greška. Mislim da imam odlično pamćenje", rekao je Du Plessis.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: