{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slijepi komentator uspješno komentariše utakmice kriketa

S
30.10.2010. u 20:45
0
2
Slijepi komentator uspješno komentariše utakmice kriketa
0
Slijepi komentator uspješno komentariše utakmice kriketa
Slijepi komentator utakmica kriketa iz Zimbabvea ima nevjerovatnu sposobnost da ocijeni jačinu i pravac udarca pri čemu vrlo rijetko pogriješi, piše "Telegraph".
Kada igrač kriketa palicom udari loptu, slijepi komentator Dean Du Plessis ima mogućnost da procijeni snagu i pravac udarca. Ovaj neobični komentator ima jako izoštren sluh, a pored toga osluškuje i komentare drugih komentatora, tako da uspješno prevazilazi svoj nedostatak. Njegovi komentari su toliko tačni da mnogi slušaoci uopće ne primjećuju da je slijep.

To postiže tako što "osluškuje" brzinu i rotaciju lopte, kao i povike igrača na terenu, drugim riječima, osjeća njihovo uzbuđenje.

Sa mjesta predviđenog za novinare na terenu Harare`s Country Club-a, drugi novinari mogu vidjeti gdje i koliko daleko lopta ide nakon snažnog udarca palicom. Tridesetrogodišnji Dean Du Plessis to ne može vidjeti, ali ipak pogodi udaljenost i pravac.

Tokom utakmica kriketa aplauzi i žamor nisu česta pojava, za razliku od nogometa gdje ovaj komentator ne bi mogao uspjeti. Na utakmicama kriketa se konsultuje sa kolegama tek toliko da potvrdi svoj rezultat i statistiku.

"Moram se uvjeriti da su moji podaci ispravni. Obično sam tačan i dobro pamtim statistiku. I kada pogriješim, to je mala greška. Mislim da imam odlično pamćenje", rekao je Du Plessis.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: