{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slavni se ne trebaju miješati u politiku?

S
18.9.2007. u 08:46
0
0
Slavni se ne trebaju miješati u politiku?
0
Slavni se ne trebaju miješati u politiku?
Prema anketi koju je uradila medijska kuća CBS u saradnji s New York Timesom, javno mnijenje je podijeljeno kada je riječ o poznatim osobama i političkim stavovima. Prema tom istraživanju glumci, pjevači, modne ikone i drugi poznati ljudi svojim javnim istupanjem o politici, mogu utjecati na glasače.
U telefonski provedenoj anketi, 49% ispitanika smatra da se zvijezde i poznati ne trebaju miješati u politiku, istražuju CBS i New York Times.

Prema stranačkom opredjeljenju, demokrati i liberali nemaju ništa protiv da se slavni miješaju u politiku ili javno o tome govore, dok republikanci i konzervativci misle suprotno.

Prema spolnom opredjeljenju, žene su bile više naklonjene tome da glumci, pjevači, modni dizajneri i jet setteri budu u toku s dešavanjima na političkoj sceni i da se svojim mišljenjem opredjeljuju, dok su muškarci bili protiv. Po procentualnoj statistici 56 % žena je podržavalo poznate i politiku, dok se s njima složilo samo 36 % muškaraca.

Mladi su također mnogo liberalniji i smatraju da je svačije pravo da se uključuje u tekovine modernog svijeta.

Neki ispitanici su zaključili da bi opredjeljenje slavne osobe za nekog kandidata ili stranku utjecalo na glasače, a kao primjer su naveli Oprah Winfrey koja bez rezerve podržava predsjedničkog kandidata Baracka Obamu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: