|

Škotska: U karantinu prva osoba zaražena virusom ebole

Škotska: U karantinu prva osoba zaražena virusom ebole
0
A
Anadolija
29.12.2014. u 22:00
3
komentara
0

dijeljenja
Škotska: U karantinu prva osoba zaražena virusom ebole
Jedna medicinska radnica je s dijagnozom zaraze virusom ebole stavljena u karantin u škotskom Glasgowu, a riječ je o osobi koja se iz Zapadne Afrike jučer vratila u Škotsku.
Britanski mediji javljaju da je medicinska radnica, ne otkrivajući njen identitet, sinoć stigla iz Serra Leonea i već jutros se javila ljekaru u bolnici Gartnavel u Glasgowu, gdje joj je ustanovljena zaraza virusom ebole i gdje je stavljena u izolaciju. Očekuje se da bude prebačena u specijalno opremljenu bolnicu u Londonu.

Uporedo s tim, zvaničnici su saopćili da će biti pregledane sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom.

Pacijentica kojoj je dijagnosticiran virus ebole sinoć je iz Sierra Leone u Glasgow doputovala avionom British Airwaysa. Tokom leta je presijedala na aerodromima Casablanca i Heathrow.

Britanski premijer David Cameron je poručio da će biti poduzete mjere prevencije kako bi se zaštitili svi građani Ujedinjenog Kraljevstva.

Riječ je o prvoj pojavi virusa ebole u Velikoj Britaniji. S ciljem određivanja mjera prevencije, britanski ministar zdravstva Jeremy Hunt večeras će predsjedavati hitnom sjednicom svog kabineta.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...