{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škole u Texasu ponovo uvode batine za nevaljale učenike

24.7.2017. u 22:21
130
90
Škole u Texasu ponovo uvode batine za nevaljale učenike
130
Škole u Texasu ponovo uvode batine za nevaljale učenike
Foto: Ilustracija
Tri škole u američkoj državi Texas usaglasile su se da ponovo uvedu udaranje drvenom šibom kao oblik kažnjavanja lošeg ponašanja učenika.
Osoblje ovih škola u kojima se vaspitaju učenici od 4 do 18 godina moći će udariti šibom nevaljale učenike, prenosi Independent.

Učenici će dobiti jedan udarac za svaki prekršaj, kao što su nepoštivanje školskih pravila ili neposlušnost prema nastavnicima.

Prilikom upisivanja djeteta u školu, roditelji će biti pitani da li su saglasni s tim da se njihovo dijete fizički kažnjava i samo djeca onih roditelja koji pristanu će se moći ovako vaspitati.

Odgojitelj u jednoj od ovih škola Andrew Amaro je rekao kako se nada da će ovo biti efektivniji način vaspitavanja djece uzrasta od 4 do 12 godina, nego stavljanje u pritvor i, kako je naglasio, vjeruje u ovaj način rada koji se primjenjivao i dok je on išao u školu.

Samo vaspitači i direktor škole će moći šibati učenike, a svaka škola će voditi statistiku o broju udaraca kako bi se izvršila evaluacija nanovo uvedene odgojne mjere.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: